• ONTDEK DE 3-STAPPEN WORKFLOW VOOR
  BAKSTEEN
  INZICHT
  TIJDSBESPARING
  ZEKERHEID

Zó voegt Keramia Waarde toe aan uw Baksteenproject!

Binnen onze specialisatie baksteen hebben we een extreem kwalitatieve workflow voor baksteen ontwikkeld.
Deze workflow groeit met uw project mee en biedt projectbetrokken in elke fase van het bouwproces voordeel.

Inzicht tijdens Materialisatie

Stap 1: Tijdens alle fases van het bouwproces – de materialisatie, de werkvoorbereiding en daadwerkelijke realisatie op de bouwplaats – krijgt u een ongekend realistisch inzicht in de baksteen.

Een inzicht dat unieke waarde toevoegt aan presentatiemethoden, klantgericht bouwen, modelleren, faalkostenreductie ketenintegratie. Onze workflow voor baksteen telt drie stappen en biedt projectbetrokkenen drie voordelen.


Elke baksteen

  In de materialisatiefase van uw baksteenproject werkt Keramia de esthetische en technische opties van uw baksteengevel tot in detail uit middels een VisuWall. Levensgroot, in de allerhoogste kwaliteit én kleurecht.

 • Alle baksteensorteringen en combinaties en blends daarvan kunnen opgezet worden. Een VisuWall kan bijvoorbeeld opgezet worden als gevelstudie van een kleurpatroon in uw gevel. Of ontwikkel uw eigen blend van twee of meer sorteringen in door u bepaalde verhouding been.

 • De gangbare metselverbanden zijn vanzelfsprekend voorhanden, maar ook custom metselverbanden worden voor uw project geprogrammeerd.

Voegen & details

 • De voeg, of juist het ontbreken daarvan, tussen de bakstenen vormt een belangrijke factor in de beleving van een gevel. Bij de rendering van een VisuWall wordt rekening gehouden met de dikte van de lintvoeg en de dikte van de stootvoeg. Heeft u een stootvoegloos project, wilt u dunbed mortelen, of hanteert u een lagenmaat van 62,5 mm. dan kunt u dat vanaf nu ook visueel overbrengen.

 • Elke voegkleur kan verwerkt worden tussen de bakstenen, meerdere kleuren ook. Gebruik bijvoorbeeld een VisuWall die is afgevoegd met vier voegkleuren om de optimale baksteen&voeg combinatie te bepalen.

 • Belangrijke baksteendetails in uw project zijn vaak onderwerp van overleg en interesse. Een overtuigende presentatie van deze details is dan van grote waarde.

 • Horizontale terugliggende bakstenen, of juist uitstekende koppen of strekken en terugliggende geveldelen. De VisuWalls maken het mogelijk een detail zo uit te werken dat de schaduwwerking van deze details inzichtelijk wordt.

Legio Toepassingen

 • Een VisuWall maakt het samenspel tussen baksteen, voeg en metselverband pixelperfect inzichtelijk. Door de hoge resolutie en het ontwikkelde kleurmanagement kunnen de VisuWalls nauwkeurig geprint worden.

 • Deze geprinte VisuWalls zijn uitermate geschikt voor indrukwekkende presentaties, tenders, woonworkshops, de inrichting van verkoopruimtes en bouwaanvragen. De geprinte VisuWall geeft meer dan een vierkante meter metselwerk weer, is opgerold gemakkelijk mee te nemen en geeft een wow-effect voor de gebruikers.

 • Met een VisuWall, op scherm of geprint, is het alsof de gevel er al staat. De VisuWalls dragen bij aan een inzichtelijk keuzetraject en bespoedigen elk overleg.

 • Stakeholders binnen uw project waarderen het inzicht dat u vanaf nu kunt verschaffen. U geeft welstandscommissies, workshopdeelnemers, uw opdrachtgever, uw klant een fundament om een overwogen keuze te maken.


Met Keramia VisuWalls


Elke baksteen

Keramia is onafhankelijk en biedt een keuze uit 1800+ verschillende soorten baksteen.

Elke voeg

Kies uit 36 Beamix voegkleuren. Speciale kleur of andere producent? Keramia werkt het uit!

Elk metselverband

Uniek verband in uw project? Keramia programmeert uw custom patroon!

Eén-op-één

Pixelperfect, levensgroot, inzicht in de synergie tussen baksteen, voeg en verband.

Geveldetail

U ontwerpt geveldetails met diepte en textuur, wij maken de schaduwerking inzichtelijk.

Kleurecht

Onze kleurmeetmethodes garanderen een ongekende kleurreproductie.

Printroom

De VisuWalls worden in A0 door Keramia geprint. Die gebruikt u voor een presentatie!

Baksteen Texturen

Uw baksteen, verband, voegcombinatie gekozen? Keramia produceert uit de Visuwall textures voor uw 3D-mapping.

Tijdsbesparing tijdens Voorbereiding

Stap 2: Tijdens de voorberieidingsfase van uw project gaat de keuze voor Keramia voor ú werken.

De gekozen materialisatie wordt voor uw project vertaald naar gemaatvoerde texturen van een ongekende kwaliteit, echtheid én variëteit.


Texturen van 30m2

 • Deze VisuWalls zijn niet alleen levensgroot als print te gebruiken. Tijdens de voorbereidingsfase van uw project vormen ze de basis van texturen. Ongeveer 30m2 random metselwerk, naadloos te herhalen, volledig gemaatvoerd en te mappen in elk 3D-model. Met deze texturen modelleert, BIMt en rendert de klant tijdens de voorbereidingsfase in no time op de hoogste kwaliteit, mét exacte maatvoering.

 • Altijd zekerheid over de kleurinput van uw texturen. Exacte maatvoering, variëteit en afmeting van de texturen maken dat bewerkingen achteraf in Photoshop minimaal zijn.

én Details

 • Maar ook details zoals staande rollagen, penanten, koppenverbanden en custum metselpatronen levert Keramia, in overleg met uw modelleur of 3D-grafisch vormgever, voor uw project aan. De workflow van Keramia werkt voor u, met zekerheid het snelste pad naar de hoogste kwaliteit.

 • De texturen bewijzen waarde bij het renderen van Artist Impressions van uw project. Ook bij het consistent inkleuren van 2D-gevelaanzichten zijn de texturen van grote waarde.

Kleur op schaal

 • Kleur op schaal is een ander punt waar de texturen inzicht toevoegen. U heeft een mix bedacht, een visuwall toont die één-op-één en laat de bakstenen nog los van elkaar zien. In het ontwerpproces van een mix is het zeer interessant om te zien hoe de door u ontworpen mix opereert in een groot vlak van 30m2.

 • Overigens kunnen wij deze texturen onder hetzelfde kleurmanagement printen op zelfklevend materiaal. Ideaal voor de snelle maquettebouw.


Met gemaatvoerde Texturen in 3D.


30 m2 metselwerk

De textures van Keramia geven niet minder dan 30m2 metselwerk weer!

L.O.D.

Een standpunt veraf of juist een close-up? Altijd het juiste Level of Detail: HiRes, MidRes en Lowres.

Random

30m2 geheel random. Zelfs gevangenismuren kennen vanaf nu geen repetitie meer!

Gemaatvoerd

Texturen zijn tot op nauwkeurig gemaatvoerd. Uw 3D-model is hier blij mee!

Kleurecht

Zekerheid over de kleurinput, dat scheelt veel onzekerheid bij de prodcutie van AI's!

Zekerheid tijdens Uitvoering

Stap 3: Tijdens de uitvoeringsfase van uw project biedt Keramia u zekerheid.

De VisuWalls leggen een duidelijke kwaliteitsfocus op het metsel- en voegwerk. Het inzicht van de VisuWalls frist verwachtingen en afspraken uit het voortraject nog eens op. De fysieke proefmuur vormt daarmee de vertaling van de VisuWalls naar de praktijk.


In de Bouwkeet

 • Tijdens de uitvoeringsfase, de laatste fase, bewijzen de VisuWalls wederom waarde. Zo hangen de geschaalde VisuWalls in menig bouwkeet. De VisuWalls frissen verwachtingen en afspraken uit het voortraject nog eens op. In één oogopslag is duidelijk welke baksteensortering wáár komt, in welk metselverband én hoe deze afgevoegd dient te worden.

Praktisch nut

 • Projecten met meerdere kleuren in verschillende bouwdelen komen combinatievrachten geregeld voor. Keramia verzorgt uiteraard dit logistieke traject. Een VisuWall op de telefoon of iPad van de uitvoerder helpt aanzienlijk bij bepalen welke deelvracht wáár geopperd dient te worden.

Focus op Kwaliteit

 • Daarbij leggen ze een duidelijke kwaliteitsfocus op het metsel- en voegwerk. De proefmuur vormt altijd de daadwerkelijke vertaling van de VisuWall naar de praktijk. De hand van de metselaar, weersomstandigheden en gebruikte mortel maken dat er op de bouwplaats interesse is in het ambacht van de metselaar.


Op de Bouwplaats


Zekerheid

Aan het einde van de bouwketen werkt iedereen nog steeds met dezelfde bestanden. Consistentie in communicatie.

Opperen

Waardevol bij het opperen van deelleveringen, uitvoerder heeft op telefoon inzicht in het gebruikte baksteenpalet.

Kwaliteitsfocus

De proefmuur vormt ambachtelijke vertaling naar werkelijkheid. Interesse in de aanpak van en het ambacht van de metselaar.

Faalkostenreductie

De VisuWalls verschaffen maximaal inzicht en verminderen faalkosten.